FLAVA Art Gallery - Contact

FLAVA Art Gallery - Wouter van Soest - Biografie

Home | Speciale aandacht voor het Gooi | Schilderijen | Wouter van Soest | Expositie | Contact

 

FLAVA Art Gallery

Wouter van Soest - Biografie

Wouter van Soest werd geboren in 1957 te Hilversum.

Al vanaf zijn prilste jeugd was het snel duidelijk: Wouter van Soest heeft veel aanleg voor tekenen. Dieren, stripfiguurtjes, vliegtuigen maar ook allerlei onderwerpen ontstaan uit fantasie, Wout kon het allemaal maken.

In de daaropvolgende jaren is een aantal mensen van grote invloed geweest op zijn ontwikkeling als kunstschilder. In de eerste plaats moeder Henriëtte Portengen, zelf als schilderes een ondersteunende factor. Dan was er ook de schilder/tekenaar Johan Haak(1890-1977), die regelmatig op de fiets uit Wageningen langskwam en indruk maakte op Wout met zijn soms vreemdsoortige pentekeningen.Tijdens museumbezoek zag Wout het werk van de Hollandse meesters. Rembrandt zou hij nooit vergeten, evenals de imponerende zwaan van Jan Asselijn. Deze traditionele manier van werken maakte Wout tot zijn streven.

Een Kunstacademie leek vervolgens een logische stap. Begin jaren 70 ging hij met een aantal van zijn schilderijen naar Utrecht om daar te horen dat hij de traditionele schilderkunst juist moest loslaten! Daar had Wout geen oren naar en dus was hij weer aangewezen op zijn eigen ideeën.
Alles veranderde toen hij kennis maakte met de Weesper kunstschilder/kenner Hans van Moerkerken. Via hem kreeg Wout te maken met restauratie van schilderijen uit de 19e en begin 20e eeuw en Hans gaf hem aanwijzingen zodat hij zich verder kon bekwamen in de technieken van de schilders uit die tijd. IJsgezichten, marines, alle onderwerpen werden behandeld en onderzocht, maar Wout richtte zich wel op de besten! A.Schelfhout,de Familie Koekkoek, J.W. van Borselen, de schilders die ook Hans van Moerkerken tot voorbeeld hadden gediend. Jarenlang kopieerde en oefende Wout zoals de schilders dat vroeger ook moesten doen.

Vanuit het schilderen in 19e-eeuwse romantische stijl, ging hij geleidelijk meer zijn eigen onderwerpen zoeken. Zijn schilderstijl wordt dan een combinatie van Romantiek en naturalistisch/impressionistisch met in sommige stukken veel detail, afgewisseld met losse toetsen, maar altijd met bijzondere licht- en kleurschakeringen.

Als natuurliefhebber rijdt hij tegenwoordig vaak op de fiets in de Gooi- en Vechtstreek en maakt schetsen en foto's van het landschap, de dieren (vaak watervogels) en mooie plekjes, zodat hij alles thuis in zijn atelier kan uitwerken. Soms schildert hij ook en plein air, zo met de ezel in het veld, of in de roeiboot.

Flava art gallery te Bussum is het adres waar Wouter van Soest zijn schilderijen te koop aanbiedt. Daar kunt u hem ook spreken inzake kunstexpertise en schoonmaak/restauratie van 19e/20e-eeuwse schilderijen.

FLAVA Art Gallery - Wouter van Soest in zijn jonge jaren FLAVA Art Gallery - Wouter van Soest,  hondje FLAVA Art Gallery - Wouter van Soest aan het werk in zijn atelier


 

Biografie W. van Soest

Dieren

Landschappen

Romantiek

 

Een Greep uit de overige Collectie schilderijen:

C.E. Ahrends
A.H. Bakker Korff
Simon van den Berg
Herman Groeber
Hendrik Hulk
Adri Pieck
Sipke van de Schaar
P.A. Schipperus
David Schulman
Anton Smeerdijk
Wouter van Soest
Louis Stutterheim
L.A. Melcher Tilmes
Karel Willerding
J.P. van Wissselingh

    FLAVA Art Gallery, Kapelstraat 26, 1404 HZ Bussum
    Woensdag, vrijdag, zaterdag van 13.00 - 17.00 uur en tevens volgens afspraak geopend
    Contact: T 035-6914350   M 06-55944844   E flava@hetnet.nl